Gryta med lövbiff och kål- och äppelfräs

Tillagningstid:

Gryta med lövbiff och kål- och äppelfräs.

Publicerat:

Tillagningstid:

Snabb och lättlagad gryta med lövbiff, om du har tillgång till viltkött så passar det också jättebra. Om du använder kött som inte är så mört kan du låta grytan koka ca 35 minuter.

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g
    lövbiff av innanlår
  • smör till stekning
  • 1 tsk
    salt
  • lite nymald svartpeppar
  • 1
    stor gul lök
  • 250 g
    champinjoner

Potatisstomp

  • 1 kg
    mjölig potatis
  • 25 g
    smör
  • 1 knippa(or)
    salladslök eller 1 bit purjolök
  • salt och svartpeppar

Grönpepparsås

  • 2 dl
    rött vin
  • 4 msk
    japansk soja
  • 1 msk
    hel torkad grönpeppar
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 2-3 tsk
    majsstärkelse utrörd i lite vatten

Kål- och äppelfräs

  • 200 g
    svartkål
  • olivolja till stekning
  • 2
    äpplen
  • salt och svartpeppar
  • en näve lingon till servering

Så lagar du