Gryta på ris, kidneybönor och kokosmjölk

Gryta på ris, kidneybönor och kokosmjölk.

Ingredienser

2 - 4portioner

  • 1st
    gul lök, hackad
  • 2klyfta(or)
    vitlök, hackade
  • 1nypa(or)
    kryddpeppar
  • 2dl
    basmatiris
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk
  • 1burk(ar)
    kidneybönor
  • solrosolja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Fräs lök och vitlök i olja på medelhög värme i en gryta, tills de är mjuka och börjat få lite färg. Tillsätt en nypa kryddpeppar och låt fräsa någon minut.

2. Tillsätt riset och kokosmjölk. Mät upp vatten i kokosmjölksburken, ca halva volymen, och häll i grytan. Salta och peppra, sänk värmen och låt sjuda i ca 15 minuter.

3. Häll av bönvätskan och tillsätt bönorna i grytan. Stäng av plattan, sätt på locket och låt vila i 5 minuter.

4. Servera grytan som den är, eller som tillbehör till tex grillad kyckling.

Dela det här receptet med dina vänner!