Gryta på vita bönor

Tillagningstid:

En djup tallrik gryta med vita bönor, garnerad med tomat och koriander, med två skivor börd bredvid. Bild av Lisa Gruneau i Laga om mig.

Publicerat:

Tillagningstid:

Özz Nûjens meny. Räkna med 12 timmar om du förbereder de vita bönorna själv, annars går det att köpa färdiga. "Jag valde att laga om gryta på vita bönor. Anledningen att jag valde den var för att den är vegetarisk, för att receptet såg roligt ut att laga, men tyckte även att det var kul att den hade varit med på stjärnorna i slottets meny. Den var jättegod, grytan på vita bönor kändes väldigt lantlig och ren i smakerna. Jag åt den med hembakat bröd som jag doppade i grytan." -Lisa Gruneau, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

6–8 portioner

  • 6 dl
    torkade vita bönor, blötlägges minst 12 timmar
  • 1 st
    röd paprika, skuren i små tärningar
  • 1 st
    lök, finhackad
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, pressade
  • 2 st
    tomater, skalade och urkärnade
  • 1 tsk
    chilipulver
  • 1 tsk
    paprikapulver
  • 1 dl
    olivolja
  • 1,2 liter
    grönsaksbuljong
  • 2 msk
    finhackad persilja
  • salt och nymalen svartpeppar

Så lagar du