Gubbröra

Gubbröra

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassiker på sommarbuffén. Ät med knäckebröd och njut!

Ingredienser

6portioner

  • 1dl
    gräddfil
  • 3
    ägg
  • 2
    hela matjesillfiléer (eller ansjovisfiléer)
  • 1
    liten gul lök (eller salladslök)
  • 1dl
    hackad dill
  • ev salt
  • knäckebröd till servering

Så lagar du

1. Häng gräddfilen i ett kaffefilter tills minst hälften av vätskan har runnit av.

2. Koka äggen i 6 minuter och spola dem sedan kalla. Skala och hacka äggen och lägg i en bunke.

3. Skala och hacka löken fint. Skär ner sillfiléerna i småbitar. Blanda samman samtliga ingredienser försiktigt och smaka eventuellt av med lite salt om det behövs.

4. Servera i en stor skål med knäckebröd sidan om.

Dela det här receptet med dina vänner!