Gubbröra

Gubbröra

Publicerat:

Tillagningstid:

I grunden är det här ett gammalt recept av Leif Mannerström, där vi har gjort våra tillägg. Man kan laborera med mängderna som man vill. Normalt brukar jag bara ha i matjessill, men jag såg jag att Simon hade ansjovis kvar efter att han gjort Janssons frestelse – så jag hackade i det med. Enkelt och underbart gott!

Ingredienser

10portioner

  • 3
    ägg
  • 2
    burkar matjessill à 200 g
  • 1
    burk ansjovis à ca 125 g
  • 1
    rödlök
  • 1msk
    kapris
  • 1+1knippa(or)
    färsk dill
  • 1knippa(or)
    färsk gräslök
  • 1dl
    majonnäs
  • 2msk
    crème fraiche
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

  1. Koka upp äggen och sätt kastrullen åt sidan med locket på 9–10 minuter beroende på storlek (de ska bli hårdkokta). Spola sedan äggen i kallt vatten och skala dem.
  2. Skala löken och skölj dill och gräslök. Häll av spadet från sill- och ansjovisburkarna.
  3. Finhacka alla ingredienser och blanda ihop med majonnäs och crème fraiche i en skål. Salta och peppra efter smak.
  4. Spara ett dillknippe, grovhacka eller garnera med små vippor.
  5. Ställ kallt till servering och avnjut sedan med ett smakrikt knäckebröd.

Dela det här receptet med dina vänner!