Gubbröra i äggskal

Gubbröra i äggskal

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassiker på påskbuffén. Orkar man inte pilla med äggskalen så är det bara att klicka upp gubbröran på det hårda brödet. receptet räcker till 8 personer på ett buffébord.

Ingredienser

8portioner

  • 125g
    ansjovisfilé
  • 4
    hårdkokta ägg
  • 1
    liten gul lök
  • 1msk
    créme fraiche
  • 3msk
    finhackad dill
  • 2msk
    finhackad gräslök
  • vitpeppar
  • 8
    halverade och ursköljda äggskal
  • tunt, hårt bröd, till exempel finn crisp
  • dillvippor

Så lagar du

1. Låt ansjovisfiléerna rinna av och finhacka dem.

2. Skala äggen och lägg undan äggskalshalvor till serveringen.

3. Finhacka äggen och löken. Lägg allt i en skål och blanda med dill, gräslök och crème fraiche.

4. Smaka av med peppar och eventuellt salt.

5. Fyll varje äggskalshalva med gubbröra och toppa med knäckebrödssticks och en dillvippa. 

 

Dryckesförslag

Öl:
Dugges Easter Lager, Sverige
Nr 1393, 19:70 (33 cl)

Nils Oscar Kalaspåsköl, Sverige
Nr 1360, 19:90 (33 cl)

Landsort Lager, Sverige
Nr 1466, 29:30 (50 cl)


Alkoholfritt öl:
Mariestads Påskbrygd Alkoholfri, Sverige
Nr 11940, 12:90

Dela det här receptet med dina vänner!