Gubbröra i äggskal
Publicerat:
2017-04-12Tillagningstid:
En klassiker på påskbuffén. Orkar man inte pilla med äggskalen så är det bara att klicka upp gubbröran på det hårda brödet. receptet räcker till 8 personer på ett buffébord.
Ingredienser
8portioner
- 125gansjovisfilé
- 4hårdkokta ägg
- 1liten gul lök
- 1mskcréme fraiche
- 3mskfinhackad dill
- 2mskfinhackad gräslök
- vitpeppar
- 8halverade och ursköljda äggskal
- tunt, hårt bröd, till exempel finn crisp
- dillvippor
Så lagar du
1. Låt ansjovisfiléerna rinna av och finhacka dem.
2. Skala äggen och lägg undan äggskalshalvor till serveringen.
3. Finhacka äggen och löken. Lägg allt i en skål och blanda med dill, gräslök och crème fraiche.
4. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
5. Fyll varje äggskalshalva med gubbröra och toppa med knäckebrödssticks och en dillvippa.
Dryckesförslag
Öl:
Dugges Easter Lager, Sverige
Nr 1393, 19:70 (33 cl)
Nils Oscar Kalaspåsköl, Sverige
Nr 1360, 19:90 (33 cl)
Landsort Lager, Sverige
Nr 1466, 29:30 (50 cl)
Alkoholfritt öl:
Mariestads Påskbrygd Alkoholfri, Sverige
Nr 11940, 12:90