Gubbröra i rågchips
Publicerat:
2016-03-23Tillagningstid:
Salt och gott med gubbröra passar bra som tilltugg till drinken eller på en buffé. De skålformade rågchipsen blir fina munsbitar.
Ingredienser
30portioner
- 4stägg
- 1stgul lök
- 2msksmör
- 1burk(ar)ansjovis, 125 g
- nymald svartpeppar
- ca 30strågchips, eller bitar bröd
- 3mskfinhackad dill
Så lagar du
Receptet är beräknat för 30 plock-portioner.
1. Hårdkoka äggen. Finhacka löken och fräs den riktigt mjuk i smöret.
2. Hacka ansjovisen och spara spadet.
3. Hacka äggen och blanda ner dem i den frästa löken. Blanda även ner ansjovisen. Smaksätt med någon tesked av spadet och nymald svartpeppar. Hit kan förberedas.
4. Sätt ugnen på 225°. Fördela röran i rågchipsen och lägg dem på ett ugnsfat. Värm dem mitt i ugnen cirka 5 minuter strax före serveringen.