Gubbröra i rågchips

munsbitar på fat

Publicerat:

Tillagningstid:

Salt och gott med gubbröra passar bra som tilltugg till drinken eller på en buffé. De skålformade rågchipsen blir fina munsbitar.

Ingredienser

30portioner

  • 4st
    ägg
  • 1st
    gul lök
  • 2msk
    smör
  • 1burk(ar)
    ansjovis, 125 g
  • nymald svartpeppar
  • ca 30st
    rågchips, eller bitar bröd
  • 3msk
    finhackad dill

Så lagar du

Receptet är beräknat för 30 plock-portioner.

1. Hårdkoka äggen. Finhacka löken och fräs den riktigt mjuk i smöret.

2. Hacka ansjovisen och spara spadet.

3. Hacka äggen och blanda ner dem i den frästa löken. Blanda även ner ansjovisen. Smaksätt med någon tesked av spadet och nymald svartpeppar. Hit kan förberedas.

4. Sätt ugnen på 225°. Fördela röran i rågchipsen och lägg dem på ett ugnsfat. Värm dem mitt i ugnen cirka 5 minuter strax före serveringen.

Dela det här receptet med dina vänner!