Gulärtsbiff med hasselbackspotatis, krasseaioli och knaprig sallad

Tid:

Gulärtsbiff med hasselbackspotatis, krasseaioli och knaprig sallad.

Tid:

Perfekt bjudmat! Frasig svensk gulärtsbiff med en lyxig hasselbackspotatis och len och lite pepprig aioli. Höj vegomaten till skyarna, den är bäst! Ja, ett lite längre recept, men du blir rikt belönad.

Ingredienser

4 portioner

Biffar

  • 200 g
    torkade gula ärter (som legat i blöt under natten)
  • 1
    gul lök eller 2 färska lökar
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 1
    vitlöksklyfta
  • ½ kruk(or)
    persilja
  • 2 msk
    olivolja
  • salt och peppar
  • rapsolja till stekning

Hasselbackspotatis

  • 1 kg
    potatis
  • 2 msk
    rapsolja
  • 3 msk
    ströbröd

Krasseaioli

  • 2
    äggulor
  • 3 dl
    rapsolja
  • 1
    vitlöksklyfta
  • några droppar citron
  • 1 ask(ar)
    krasse
  • ½ kruk(or)
    persilja

Sallad

  • 1
    kålrabbi
  • 1 bit(ar)
    stjälkselleri, gärna med blad
  • 100 g
    sockerärter
  • 2
    hjärtsalladhuvuden
  • solrosfrön
  • olivolja och vinäger till servering

Så lagar du