Gulaschsoppa till seglarna

Gulaschsoppa till seglarna.

Publicerat:

Tillagningstid:

Paprikapulver och kummin är de karaktäristiska kryddorna i gulasch. Denna variant tänkt att ge massor av energi och drickas direkt ur en mattermos, perfekt vid all form av fysisk aktivitet!

Ingredienser

4portioner

  • 10
    potatisar
  • 2
    morötter
  • 2
    palsternackor
  • ½
    gul lök
  • 1-2klyfta(or)
    vitlök
  • 2msk
    paprikapulver
  • 3-4tsk
    brödkummin, malen
  • 1
    citron
  • 2burk(ar)
    krossade tomater
  • 3liter
    vatten
  • 2
    köttbuljongtärningar
  • 200g
    nötfärs
  • raps- eller olivolja
  • salt och peppar
  • 2-3dl
    maltodrextrin, om man vill ha mer energi i soppan

Så lagar du

1. Skala potatisen, rotfrukterna, löken och vitlöken och dela dem i små bitar. Mixa därefter potatisen, rotfrukterna, löken och vitlöken till fina, fina bitar i en matberedare.

2. Värm en stor kastrull med lite olja i botten. Fräs den mixade blandningen utan att den får färg i ca 5 minuter. Krydda med paprikapulver, malen kummin och rivet citronskal.

3. Tillsätt därefter de krossade tomaterna och vattnet, lägg i köttbuljongtärningarna och köttfärsen. Låt allt koka ihop i ca 20 minuter.

4. Tillsätt maltodextrin för extra energi.

5. Smaka av soppan med mer paprikapulver och malen kummin för mer karaktär samt salt och peppar från kvarn för att lyfta fram smakerna.

6. Mixa soppan med en stavmixer innan du häller upp den i mattermosar.

7. Servera gärna soppan med goda ostsmörgåsar!

Dela det här receptet med dina vänner!