Gullans fiskbullar med gräslökssås, gröna bönor och romansallad

Gullans fiskbullar med gräslökssås, gröna bönor och romansallad.

Ingredienser

Fiskbullar

  • 1kg
    torsk
  • 1kg
    bleka
  • 2st
    gula lökar
  • 4st
    ägg
  • 3skiva(or)
    formbröd
  • 1dl
    fiskspad
  • 1dl
    grädde
  • salt och peppar

Sås till fiskbullarna

  • 1msk
    smör
  • 1msk
    mjöl
  • 2dl
    grädde
  • 1dl
    mjölk
  • 1/2
    hönsbuljongtärning
  • 1dl
    finskuren gräslök
  • salt och peppar

Så lagar du

Fiskbullar:
Dela fisken i bitar och sjud den i 15 min i saltat vatten. Stek löken lätt. Skär bort kanterna på formbrödet och lägg i brödet i en bunke. Blanda bröd, grädde, fiskspad, äggen och den lättstekta löken. Tillsätt peppar och salt. Blanda sedan i fisken och gör fiskburgare. Stek burgarna i stekpanna med smör. Servera med kokt potatis, rårörda lingon och smält smör eller en god sås.

Sås till fiskbullarna:
Fräs smör och mjöl, tillsätt grädde och mjölk under omrörning. Tillsätt buljongen och koka långsamt i 10 min. Mixa i gräslöken till såsen blir ljusgrön. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!