Gult och gott - påskgodis!

Gult och gott - påskgodis!

Publicerat:

Sara Aasum Hultberg, årets konditor 2014, visar hur du lagar sött och gott så att det räcker hela påskhelgen!

Ingredienser

4portioner

Marshmallows med passionsfrukt

  • 275g
    socker
  • 212g
    vatten 
  • 15g
    gelatin
  • 45g
    äggvita
  • 30g
    passionsfruktspure
  • 95g
    glykos
  • g
    agar
  • florsocker eller passionsfruktspulver 

Lime och chokladtryffel

  • 200g
    mjölkchoklad
  • 75g
    mörk choklad
  • 1.25dl
    grädde
  • 20g
    saft av lime
  • 1tsk
    lime
  • 2tsk
    honung
  • 25g
    smör
  • ½
    vaniljstång

Så lagar du

Marshmallows med passionsfrukt

1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Blanda passionsfruktspuré med agar och glykos och koka upp.

2.  Låt gelatinet smälta i, blanda med äggvita och börja vispa upp i en vispmaskin. Koka upp vatten och socker till 112 grader och häll i en tunn stråle ner i vispmaskinen.

3. Kör på medelhastighet tills den börjar svalna. Sluta vispa när den är cirka 30 grader.

4. Sikta ut florsocker eller passionsfruktspulver tunt på ett bakplåtspapper och spritsa toppar, pudra på mer florsocker och låt stå tills nästa dag i rumstemperatur.

Lime och chokladtryffel

1. Hacka chokladen fint i en bunke. Dela och skrapa ut vaniljfröna ur vaniljstången. Koka upp grädde tillsammans med honung, skal och saft av lime och vanilj.

2. Blanda detta sedan med chokladen och rör tills chokladen är helt smält. Tillsätt smöret och låt det smälta och bli en jämn massa.

3. Låt sedan stelna i kylen i minst 3 timmar. Rulla sedan kulor som rullas i kakao. 

Dela det här receptet med dina vänner!