Gunillas festfisk

Tillagningstid:

Erik Brännström, kock i Go'kväll.

Publicerat:

Tillagningstid:

Margaret har skickat in ett favoritrecept som hon fick av en väninna 1992. Ibland har hon bytt kokta morötter mot purjolöksbitar som hon lagt runt fisken. Erik piffar till receptet med rostade kryddor, lime och krispig ost.

Ingredienser

4 portioner

Grundrecept

  • 600 g
    torskfilé
  • salt och peppar
  • 3 dl
    grevéost, riven
  • 2
    äggulor
  • 3 dl
    grädde
  • kokt potatis
  • kokta morötter

Eriks tillägg - kryddor

  • 1 msk
    kycklingfond eller hummerfond i grädden
  • vitpeppar istället för svartpeppar
  • pepparblandning med limesmak
  • rostade kryddor

Eriks tillägg- fisken

  • Parmaskinka, vinblad, blad av spetskål eller grönkål eller svarta vinbärs-blad
  • knaperstekt bacon

Eriks tillägg - såsen

  • vitt vin, lime- eller citronsaft
  • krossade ostkrokar, nacho chips, dillchips eller fröknäcke
  • pumpakärnor eller rostad, hackad palsternacka

Så lagar du