Gustafs macarons

Gustafs macarons.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kakan som tog över världen redan innan den franska revolutionen. Macarons är spröda och mjuka på samma gång och har en härlig smak av mandel. Äntligen ska ni få lära er att bemästra denna kreation – en gång för alla!

Ingredienser

30portioner

Macarons – del 1

  • 120g
    mandelmjöl
  • 120g
    florsocker
  • 44g
    äggvita

Del 2

  • 120g
    socker
  • 40g
    vatten

Del 3

  • 44g
    äggvita
  • 16g
    socker

Vaniljsmörkräm

  • 70g
    äggvita
  • 70g
    socker
  • 1st
    vaniljstång, urskrapad
  • 300g
    osaltat smör, rumstempererat

Så lagar du

Macarons – del 1

1. Sätt ugnen på 140 grader.

2. Mixa florsocker och mandelmjöl till ett fint pulver i matberedare.

3. Tillsätt äggvitan och mixa till en massa. Spara till del 3.

Del 2

4. Koka upp vatten och socker till 113 grader. Spara sockerlagen till del 3.

Del 3

5. Vispa äggvita och socker till en maräng. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle till den vispade marängen, fortfarande under vispning. Vispa marängen sval.

6. Tillsätt färgen till marängen och färg till mandelmjölsmassan. Vänd ner marängen i mandelmjölsmassan och blanda till en jämn smet.

7. Spritsa upp macaronsmeten på bakplåtspapper och låt vila i 5 min. Baka av på 140 grader i ca 12 minuter. Låt kakorna svalna innan de tas bort från bakplåtspapperet.

Vaniljsmörkräm

8. Vispa smöret lätt och luftigt i en vispmaskin. Tillsätt vanilj.

9. Under omrörning, värm socker och äggvita i ett vattenbad tills sockret har smällt. Vispa äggviteblandningen till maräng i vispmaskinen.

10. Tillsätt det vispade smöret pö om pö till marängen. Vispa smörkrämen slät.

Ihopsättning

11. Tag två macarons halvor och spritsa lite smörkräm på en utav halvorna. Lägg ihop de båda halvorna.

Dela det här receptet med dina vänner!