Gyllene skördesoppa

Gyllene skördesoppa

Publicerat:

Tillagningstid:

Karamelliserade gulbetor ger en mild smak som kompletteras perfekt av asiatiska toner från chili och kokos.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    gulbetor, skalade i bitar
  • 2st
    scharlottenlökar
  • 1st
    palsternacka
  • 2st
    potatisar
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1st
    röd chili
  • 1bit(ar)
    färsk ingefära
  • 1bit(ar)
    färsk gurkmeja
  • 1burk(ar)
    kokosgrädde, 400g
  • 1tsk
    tahifond eller grön currypasta (kolla om den är vegetarisk)
  • salt
  • olja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader (225 om det är en varmluftsugn).

2. Skala och skär betor, palsternacka, potatis, lök, vitlök och chili i bitar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Ringla på olja. Rosta gyllene i ugn (ca 20 minuter).

3. Fräs ingefära, gurkmeja och de rostade rotsakerna i olja. Häll på kokosgrädde, fond och vatten så att det täcker. Koka 10 minuter.

4. Mixa slätt och smaka av med salt.

Dela det här receptet med dina vänner!