Gyllene skördesoppa
Publicerat:
2018-09-04Tillagningstid:
Karamelliserade gulbetor ger en mild smak som kompletteras perfekt av asiatiska toner från chili och kokos.
Ingredienser
4portioner
- 500ggulbetor, skalade i bitar
- 2stscharlottenlökar
- 1stpalsternacka
- 2stpotatisar
- 2stvitlöksklyftor
- 1ströd chili
- 1bit(ar)färsk ingefära
- 1bit(ar)färsk gurkmeja
- 1burk(ar)kokosgrädde, 400g
- 1tsktahifond eller grön currypasta (kolla om den är vegetarisk)
- salt
- olja
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader (225 om det är en varmluftsugn).
2. Skala och skär betor, palsternacka, potatis, lök, vitlök och chili i bitar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Ringla på olja. Rosta gyllene i ugn (ca 20 minuter).
3. Fräs ingefära, gurkmeja och de rostade rotsakerna i olja. Häll på kokosgrädde, fond och vatten så att det täcker. Koka 10 minuter.
4. Mixa slätt och smaka av med salt.