Hallon- och blåbärssoppa med vaniljtopp och biskvier

Hallon- och blåbärssoppa med vaniljtopp och biskvier.

Publicerat:

Tillagningstid:

Värmande soppa att ta med i termosen eller servera den kall som dessert. Sötman reglerar du enkelt med socker eller honung. Soppan är inte så söt i sig själv, men jag tycker äppeljuicen ger perfekt balans av syra och sötma.

Ingredienser

4portioner

  • 1liter
    utspädd äppeljuice
  • 2msk
    potatismjöl
  • 1
    vaniljstång, delad och urskrapad
  • 1paket
    frysta hallon och blåbär (225 g)

Till servering

  • vaniljvisp, glass eller vispad grädde, biskvier

Så lagar du

1. Vispa ut potatismjöl i juice, koka upp med vaniljstång.

2. Tillsätt bären, koka upp, vispa och dra åt sidan.

3. Servera varm eller låt svalna.

Dela det här receptet med dina vänner!