Hallon- och hjortrongrottor

Hallon- och hjortrongrottor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Superenkelt, vrålgott och hela familjens favorit. Kul också att barnen blev så förtjusta i hjortron, eller alltså det kostar ju en del så inte superkul ändå kanske? Jag älskar hjortron men då vill jag helst få in det med en bra kontrast eller högre fetthalt.

Ingredienser

24portioner

Mördeg

  • 250g
    rumsvarmt smör
  • 1,25dl
    socker
  • ca 5dl
    vetemjöl
  • 3tsk
    vaniljsocker
  • drygt 1tsk
    bakpulver
  • 1nypa(or)
    salt

Fyllning

  • ½dl
    hjortronsylt
  • ½dl
    hallonsylt

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.

2. Vispa rumsvarmt smör och socker fluffigt.

3. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver. Sikta ner i smöret och vispa ihop till en smidig deg. Vill du så arbetar du ihop den för hand istället.

4. Dela degen till ca 24 bitar och rulla till små bollar. Lägg bollarna i en mini-muffinsplåt, du behöver inte smöra eller använda muffinsformar.

5. Mjöla citruspressen och slå bort överflödet. Tryck ner citruspressen försiktigt i mitten ganska djupt, så du kan fylla med mycket sylt. Om degen spricker så rulla om bollen och tryck igen, fyll gropen med sylt nästan hela vägen upp.

6. Grädda i mitten i ca 18-20 minuter. Låt kakorna svalna i formen.

Dela det här receptet med dina vänner!