Hallon- och lakritstarte

Tillagningstid:

Hallon- och lakritstarte.

Publicerat:

Tillagningstid:

Svenska hallon förenas med italiensk lakritspannacotta.

Ingredienser

6–8 portioner

Sockerdeg

  • 150 g
    smör
  • 60 g
    florsocker
  • 1 st
    ägg
  • 1 krm
    salt
  • 60 g
    mandelmjöl
  • 250 g
    vetemjöl

Tunn chokladbotten

  • 45 g
    mandelmassa
  • 2 st
    äggulor
  • 3 st
    äggvitor
  • 55 g
    strösocker
  • 8 g
    kakao
  • 35 g
    choklad av god kvalitet

Halloncurd

  • 300 g
    hallonpuré
  • 25 g
    citronsaft
  • 2 st
    äggulor
  • 2 st
    ägg
  • 55 g
    strösocker
  • 1 ½ st
    gelatinblad
  • 65 g
    smör

Lakritspannacotta

  • 300 g
    vispgrädde
  • 20 g
    strösocker
  • 2 g
    gelatin (blad)
  • 1 tsk
    lakritspulver

Så lagar du