Hallon och sabayonne med cava

Hallon och sabayonne med cava.

Publicerat:

Tillagningstid:

Hallon är en härlig frukt i denna dessert med mousserande cava och en söt och krämig sås.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    färska hallon

Sabayonne

  • 120g
    vispade äggulor
  • 100g
    florsocker
  • 2dl
    halvtorr cava

Så lagar du

1. Lägg färska hallon prydligt i fyra inte alltför stora, vackra, djupa tallrikar.

2. Gör sabayonne: Vispa äggulor, florsocker och cava i en stor skål över ett vattenbad tills sabayonnen är luftig, ljus och fyllig. Vattenbadet ska vara högst 70 grader.

3. Låt den färdiga sabayonnen vila i skålen i 5 minuter innan den fördelas över de färska hallon.

4. Karamellisera såsen lätt med en brännare och servera direkt.

Dela det här receptet med dina vänner!