Hallonblondies med rostad vit choklad och cheesecakeswirl

hallon, blomma, kaka, cheesecake

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Smaken av solmogna hallon, karamell, cheesecake och rostad vit choklad möts i en kaka som smakar sommar. Blondies är som namnet antyder en ljus variant av brownies och passar lika bra till fika som dessert. Kanske med en klick vispad grädde, glass och extra hallon till?

Ingredienser

15portioner

Hallonfyllning

  • 100g
    hallon
  • 1msk
    strösocker

Cheesecakefyllning

  • 150g
    naturell färskost
  • 1msk
    råsocker
  • 2msk
    vetemjöl
  • 1st
    ägg

Blondies

  • 175g
    smör
  • 200g
    ljust muscavado
  • 100g
    råsocker
  • 100g
    vit choklad, i bitar
  • 3st
    ägg
  • 200g
    vetemjöl
  • 0,5tsk
    bakpulver

Topping

  • 50g
    vit choklad, i bitar

Så lagar du

  1. Gör hallonfyllningen: Sjud hallon och socker 10 minuter, låt svalna. 
  2. Börja med smeten till blondies. Smält ihop smör, socker och vit choklad, låt svalna.  
  3. Vispa ihop samtliga ingredienser till cheesecakefyllningen. 
  4. Sätt ugnen på 180 grader vanlig värme. 
  5. Vispa ner ett ägg i taget i smörsmeten, sikta ner mjöl och bakpulver. Häll i en smord, bröad form eller bakpapper 20x30 cm.  
  6. Klicka på cheesecakesmet och hallon gör ett mönster med en sked eller bordskniv. Strö på vit choklad.  
  7. Grädda mitt i ugnen tills kakan har stelnat på ytan men fortfarande är mjuk inuti, det tar cirka 30-35 minuter. Den ska inte vara för kladdig, men viktigt att inte grädda för länge heller. Så passa den mot slutet.  
  8. Ta ut och låt svalna helt, ställ i kyl och skär sedan i bitar.  
  9.  Servera som den är, kanske vill du pudra florsocker över och garnera med hallon, vispad grädde och mynta? Eller servera som en dessert med vaniljglass. Kakan går bra att frysa. 

Dela det här receptet med dina vänner!