Hallongrottor

En tallrik med små hallongrottor med glasyr.

Publicerat:

Tillagningstid:

Klassisk kaka med en twist! Tillsätt kanel för julig kaka. Receptet ger 20 hallongrottor och de går bra att frysa.

Ingredienser

  • 225g
    smör, rumstempererat
  • dl
    strösocker
  • tsk
    vaniljsocker
  • 1tsk
    bakpulver
  • 5dl
    vetemjöl

Fyllning

  • 1dl
    fast hallonmarmelad eller sylt

Glasyr

  • florsocker
  • citronsaft

Så lagar du

1. Rör smör och socker smidigt.

2. Blanda och sikta ner resterande torra ingredienser. Bearbeta snabbt ihop till en deg. Jag brukar låta degen vila i kylen ett par timmar.

3. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.

4. Dela i 20 lika stora bitar, rulla bollar och lägg i småbrödsformar.

5. Gör en fördjupning med fingret i mitten, lägg i en gnutta sylt.

6. Grädda mitt i ugnen tills de knappt fått färg, det tar cirka 15 minuter.

7. Låt svalna. Toppa med glasyr om du vill (rör ihop florsocker med en gnutta pressad citron).

Tips

Smaksätt degen med 2 tsk kanel för julig smak.

Dela det här receptet med dina vänner!