Hallongrottor på fullkornsvetemjöl
Tillagningstid:
Publicerat:
2019-11-22Tillagningstid:
Hallongrottor bakade med fullkornsvetemjöl ger mycket smak och spröda småkakor. Kakorna blir inte lika söta, men de har betydligt mer smak.
Ingredienser
24 portioner
- 100 gsmör
- ½ tskvaniljsocker
- ½ tskbakpulver
- 25 gsocker
- 140 gfullkornsvetemjöl, finmalet
Hallonsylt
- 75 ghallon, frysta eller färska
- ¾ msksocker
Så lagar du
1. Vispa rumsvarmt smör med sockret t.ex. med en elvisp.
2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker separat och blanda därefter ihop till en deg tillsammans med sockret och smöret. Rulla små bollar och platta till något. Tryck en knoge i mitten till ett hål där du lägger i sylten.
3. Grädda i ca 15 min i 200 graders ugnsvärme i mitten av ungen.
Hallonsylt
1. Koka upp hallon tillsammans med socker. Låt svalna.