Hallongrottor på fullkornsvetemjöl

Hallongrottor på fullkornsvetemjöl

Publicerat:

Tillagningstid:

Hallongrottor bakade med fullkornsvetemjöl ger mycket smak och spröda småkakor. Kakorna blir inte lika söta, men de har betydligt mer smak.

Ingredienser

24portioner

  • 100g
    smör
  • ½tsk
    vaniljsocker
  • ½tsk
    bakpulver
  • 25g
    socker
  • 140g
    fullkornsvetemjöl, finmalet

Hallonsylt

  • 75g
    hallon, frysta eller färska
  • ¾ msk
    socker

Så lagar du

1. Vispa rumsvarmt smör med sockret t.ex. med en elvisp.

2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker separat och blanda därefter ihop till en deg tillsammans med sockret och smöret. Rulla små bollar och platta till något. Tryck en knoge i mitten till ett hål där du lägger i sylten.

3. Grädda i ca 15 min i 200 graders ugnsvärme i mitten av ungen.

Hallonsylt

1. Koka upp hallon tillsammans med socker. Låt svalna.

Dela det här receptet med dina vänner!