Hallongrottspaj med krämig vaniljyoghurt

Hallongrottspaj med krämig vaniljyoghurt

Publicerat:

Tillagningstid:

Drömmig hallonpaj som kombinerar det bästa av en av våra mest älskade, klassiska småkakor med en kolasmörig sensommarpaj. Enkel att göra och garanterad succé!

Ingredienser

6 - 8portioner

Paj

  • 225g
    smör
  • 1,5dl
    strösocker
  • 1,5tsk
    vaniljsocker
  • 1tsk
    bakpulver
  • 5dl
    vetemjöl

Fyllning

  • 500g
    hallon
  • 3msk
    potatismjöl
  • 3msk
    ljus sirap
  • florsocker, att pudra ovanpå

Krämig vaniljyoghurt

  • 4dl
    krämig turkisk yoghurt
  • 2-3tsk
    vaniljsocker

Så lagar du

1. Blanda smör och socker smidigt. Blanda och sikta ner resterande torra ingredienser. Bearbeta snabbt ihop till en deg. Jag brukar låta degen vila i kylen ett par timmar.

2. Blanda hallon, potatismjöl och sirap i en pajform. Skeda deg över hallonen. Du kan också rulla bollar och fylla dem med sylt, som hallongrottor.

3. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn, 175 grader varmluft. Grädda tills pajen fått gyllene färg, det tar ca 20 minuter. Låt svalna. Pudra florsocker över.

4. Smaka av yoghurt med vaniljsocker. Njut!

Dela det här receptet med dina vänner!