Hallonmazarin

Tillagningstid:

Hallonmazarinpaj.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ljuvlig, enkel paj med smak av mazarin, men med mindre arbetsinsats. Smakbrytningen med bär ger en härlig syra som balanserar upp sötman. Du väljer själv om du bakar ut den som en paj eller i en mindre långpanna. Perfekt till påskfika eller påskdessert!

Ingredienser

Pajdeg

  • 3 dl
    vetemjöl
  • 1 msk
    strösocker
  • 125 g
    smör
  • 1 st
    äggula

Fyllning/mazarinmassa (alla ingredienser rumsvarma)

  • 100 g
    smör
  • 300 g
    mandelmassa, riven
  • 2 st
    ägg
  • 3 st
    äggulor
  • 1 tsk
    vaniljpulver
  • 1 st
    citron, zesten
  • 2 dl
    sylt av tex hallon, röda vinbär, blåbär

Glasyr

  • 50 g
    smör
  • 3 msk
    saft, t ex av röda vinbär (du kan även använda gelé)
  • 3 dl
    florsocker
  • 3 msk
    strössel (valfritt)

Så lagar du