Hallonpaj med lemoncurd
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-07-22Tillagningstid:
Klassisk hallonpaj är alltid rätt. Här har jag gjort degen på muscovadosocker för att få en mild kolasmak som gifter sig fint med de syrliga hallonen. Fyllningen blir underbart krämig med mild citronsmak, perfekt för ett sommarkalas i bersån.
Ingredienser
12 portioner
- 300 gsmör, smält och avsvalnat
- 200 gströsocker (jag hade ljust muscovadosocker)
- 500 gvetemjöl
Fyllning
- 600 ghallon, frysta
- 300 gpersikor, i bitar
- 1 mskpotatismjöl
- 1 dllemon curd
- 2 tskvaniljpulver
Till servering
- Vaniljsås eller glass
Så lagar du
1. Blanda hastigt ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut hälften i en pajform, ställ i kylen 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200 grader vanlig värme. Förbaka pajskalet 15 minuter mitt i ugnen.
3. Blanda samtliga ingredienser till fyllning, häll i pajskalet. Smula resterande deg ovanpå.
4. Grädda igen tills pajen börjar få färg, det tar ca 30 minuter.