Hallonpaj med lemoncurd

Hallonpaj

Publicerat:

Tillagningstid:

Klassisk hallonpaj är alltid rätt. Här har jag gjort degen på muscovadosocker för att få en mild kolasmak som gifter sig fint med de syrliga hallonen. Fyllningen blir underbart krämig med mild citronsmak, perfekt för ett sommarkalas i bersån.

Ingredienser

12portioner

  • 300g
    smör, smält och avsvalnat
  • 200g
    strösocker (jag hade ljust muscovadosocker)
  • 500g
    vetemjöl

Fyllning

  • 600g
    hallon, frysta
  • 300g
    persikor, i bitar
  • 1msk
    potatismjöl
  • 1dl
    lemon curd
  • 2tsk
    vaniljpulver

Till servering

  • Vaniljsås eller glass

Så lagar du

1. Blanda hastigt ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut hälften i en pajform, ställ i kylen 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 200 grader vanlig värme. Förbaka pajskalet 15 minuter mitt i ugnen.

3. Blanda samtliga ingredienser till fyllning, häll i pajskalet. Smula resterande deg ovanpå.

4. Grädda igen tills pajen börjar få färg, det tar ca 30 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!