Hallonsnittar

Kaka med glasyr.

Publicerat:

Tillagningstid:

Läckra hallonsnittar som är bakade med smör. Toppade med en härlig glasyr och färgglatt strössel.

Ingredienser

6portioner

Kakdeg

  • ½
    vaniljstång
  • 70g
    florsocker
  • 150g
    rumstempererat smör
  • 250g
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • ½dl
    vatten
  • 250g
    högkvalitativ hallonsylt

Topping

  • 200g
    florsocker
  • en liten mängd vatten
  • strössel

Så lagar du

1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna med en liten kniv.

2. Blanda vaniljfröna med en matsked florsocker så att fröna separeras.

3. Blanda sedan vaniljsocker, resterande florsocker med rumstempererat smör, mjöl och bakpulver. Tillsätt slutligen vatten och knåda försiktigt ihop ingredienserna till en smidig deg.

4. Låt degen vila ca 30 minuter i kylskåpet innan det är dags att kavla ut den.

5. Kavla degen till en grov längd. Kavla sedan ut längden tillsammans med mycket mjöl och forma den till en rektangel som är ca 20 x 30 cm stor.

6. Skär sedan rektangeln i två lika stora bitar, ca 8 x 27 cm och skär bort de yttre kanterna för att jämna till. 

7. Grädda kakbitarna i ugnen på bakpapper i ca 10-12 minuter på 200°. Kakbitarna behöver inte bli välgräddade.

8. Låt kakbitarna sedan svalna. Bre sedan hallonsylten på ena längden och lägg den andra halvan ovanpå.

Glasyr

8. Blanda florsocker med vatten och fördela sedan glasyren jämt över kakan. Dekorera med strössel innan glasyren har stelnat.

9. Skär sedan upp kakan i lämpliga bitar.

 

 

 

 

 

Dela det här receptet med dina vänner!