Tårta på rulltårta

Hallontårta på rulle

Publicerat:

Tillagningstid:

Med den här fräscha tårtan kan du verkligen bekväm-impa. Den är lätt att göra och blir fin och festlig.

Ingredienser

6portioner

  • 3
    ägg
  • 1 ½dl
    strösocker
  • 2dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 2msk
    vatten
  • strösocker

Hallonsylt

  • 250g
    hallon, frysta
  • 100g
    syltsocker

Garnering

  • 2-3dl
    vispgrädde
  • 1 ask färska hallon, 150 g
  • eventuellt ½ dl lemon curd
  • ½dl
    minimaränger

Så lagar du

1. Hallonsylt: Blanda hallonen och syltsockret i en kastrull. Koka upp och koka 2 minuter under omrörning. Låt kallna. Kyl gärna i vattenbad.

2. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Vispa ägg och socker tills det är riktigt pösigt.

4. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt sedan vattnet.

5. Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5–6 minuter tills den börjar få fin färg.

6. Ta ut och sockra ytan lätt. Vänd upp kakan på ett bakplåtspapper. Lossa papperet försiktigt om det sitter fast pensla med kallt vatten på papperet så brukar det lossna lättare.

7. Bred ut den kalla sylten jämnt på kakan. Skär remsor från långsidan, varje remsa lika bred, 4–7 cm beroende på hur hög du vill ha tårtan. Rulla ihop en remsa och lägg den på ett stort fat. Fortsätt sedan att rulla resten av remsorna utanpå. Täck med plastfolie och låt kallna.

8. Vispa grädden och bred den på och runt tårtan. Garnera med hallon och minimaränger och eventuellt små klickar av lemon curd och marsipankycklingar.

Dela det här receptet med dina vänner!