Hälsobröd
Tillagningstid:
Publicerat:
2018-09-18Tillagningstid:
Det här brödet är ett av mina favoriter. Supernyttigt, matigt och fullt av godheter. Det innehåller mycket fröer och nötter och håller sig därför bäst i kylen. Jag brukar dock skiva tunna tunna skivor och frysa in dem. Perfekta att slänga ner i brödrosten!
Ingredienser
- 5½ dlhavregryn
- 2 dlsolrosfrön
- 1 dlpumpakärnor
- 1 dlrostade mandlar
- 1 dlrostade valnötter
- 1 dltorkad frukt, t.ex. aprikoser, russin, dadlar, blåbär och tranbär
- 1 dlhela linfrön
- 2 mskfiberhusk/psylliumfröskal
- ½ dlchiafrön
- 1 tsksalt
- 2 mskagavesirap
- ½ dlkokosolja
- 6 dlvatten
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Olja en brödform, 1 ½ liter.
3. Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, rostade mandlar och valnötter, torkad frukt, linfrön, fiberhusk, chiafrön och salt i en bunke.
4. Blanda ihop agavesirap, kokosolja och vatten i en annan bunke och rör sedan ner det i de torra ingredienserna. Blanda väl innan du häller ner degen i den förberedda formen och slätar till ytan bäst du kan. Täck med en bakduk och låt stå i rumstemperatur i 2 timmar.
5. Grädda brödet i 200 grader i 1 timme. Testa med en sticka, det ska vara torrt i mitten.