Halstrad gös med majrova och limesmör

Halstrad gös med majrova och limesmör

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

Halstrad gös:

  • 800g
    gösfilé med skinn
  • 3msk
    smör

Majrova kokt i citruste:

  • 500g
    majrova
  • 25g
    citruste
  • 2liter
    vatten
  • 1msk
    salt

Limesmör:

  • 100g
    rumstempererat smör
  • 1st
    lime
  • salt

Så lagar du

Halstrad gös:

Dela fisken i portionsbitar, stek i smör. Fisken skall ha en kärntemperatur på 42 grader. Då är den färdig att serveras.

Majrova kokt i citruste:

1. Koka upp vattnet med citruste samt salt, låt dra i ca 10 minuter. Sila.

2. Ansa och skär majroverna i tunna skivor, kokas mjuka i tevattnet.

Limesmör:

1. Tvätta av limen, riv skalet och pressa ur saften. Vispa i smöret, smaka av med salt.

2. Dela upp smöret i fyra klickar, ställ kallt.

Upplägg:

1. Lägg majrovan omlott på en tallrik, placera fisken ovanpå. Lägg smöret på fisken.

2. Garnera fisken med dill samt finskuren rädisa, servera gärna med kokta primörer till.

Dela det här receptet med dina vänner!