Halstrad gös med skummig champagnesås och dillsås

Tillagningstid:

Halstrad gös med skummig champagnesås och dillsås.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gös använder vi för lite och den har en väldig god smak. Prova du också!

Ingredienser

8 portioner

  • 8
    gösfiléer (à 125 g)
  • 3 msk
    smör
  • 2 tsk
    salt
  • 2 krm
    vitpeppar, nymald

Skummig champagnesås

  • 2
    schalottenlökar
  • 1
    morot
  • 1 msk
    smör
  • 3 dl
    torrt vitt vin
  • 3 dl
    vatten
  • 2 msk
    fiskfond, koncentrerad
  • 1
    lagerblad
  • 2 msk
    majsstärkelse
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 1 dl
    champagne
  • 2 krm
    salt
  • 1 krm
    vitpeppar, nymald

Dillsås

  • 1
    schalottenlök
  • 3 dl
    fiskbuljong
  • 1 dl
    vitt vin
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 2 dl
    smetana
  • 2 dl
    färsk dill, hackad
  • salt och peppar

Så lagar du