Halstrad gösfilé med gurka, kapris samt dill i yoghurt

Halstrad gösfilé med gurka, kapris samt dill i yoghurt

Publicerat:

Serveras med färskpotatis.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    gösfilé med skinn som är fjällat
  • 1st
    liten gurka
  • 1msk
    kapris
  • 1dl
    turkisk yoghurt
  • 2msk
    hackad färsk dill
  • 2msk
    smör
  • salt
  • färskpotatis

Så lagar du

1. Dela och skrapa ur gurkans kärnhus, skiva sedan tunt och lägg på hushållspapper, salta med 1 tsk salt och låt ligga i 15 minuter.

2. Blanda sedan samman med yoghurt, kapris samt dill. Stek gösen i smör börja med skinnsidan, när gösen är en kärntemperatur på 42–45 grader är den klar att servera.

3. Placera en klick av gurkröran på tallriken samt fisken bredvid, servera med färskpotatis.

Dela det här receptet med dina vänner!