Halstrad gurka med svartrot, syrad grädde och ramslök

Halstrad gurka med svartrot, syrad grädde och ramslök.

Publicerat:

Tillagningstid:

En vårprimör vi inte alltid tänker på men vårens krokiga första gurkor har faktiskt mer smak än de som kommer senare på säsongen. Smak av ostron utan att vi använder oss av det.

Ingredienser

4portioner

  • 3st
    ämnesgurkor
  • 6st
    svartrot
  • 1dl
    syrad grädde, alt crème fraiche eller smetana
  • 2msk
    inlagda ramslöksknoppar, byts mot kapris om inte ramslök finns

Pistagepesto

  • 1dl
    pistagenötter
  • 10-12
    blad ramslök, kan bytas mot färsk vitlök
  • 1st
    lime
  • dl
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

Pistagepesto

1. Doppa ramslöken i kokande vatten och skölj den sedan genast i kall vatten, låt rinna av.

2. Mixa ramslöken med olivolja, pistagenötter och lime saften tillsätt olja lite i taget så dressingen får rinnig konsistens.

3. Smaka av med salt och peppar.

Halstrad gurka

1. Skala svartroten och koka den sedan i saltat vatten ca 10 minuter men stick i den och känn så den är färdig och har spänst kvar.

2. Dela gurkan på längden smörj den med en droppe olja, sota den i torr, riktigt het panna på snittytan så den får bra färg.

3. Fördela ut svartroten och skär gurkan lite på tvären i 3 cm bitar fördela ut över svartroten.

4. Toppa med syrad grädde, pistagepesto, färsk ramslök och ramslöksknoppar.

Dela det här receptet med dina vänner!