Halstrade pilgrimsmusslor med rabarbersmörsås
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 8stpilgrimsmusslor
- 2strabarber
- 100-150gsmör
- 1knippa(or)ramslök (ca 50g)
- 1stpurjolök
- salt och peppar
Så lagar du
1. För att få ut saften ur rabarbern behövs en råsaftcentrifug. Kör den ena rabarbern genom råsaftcentrifugen utan att skala den. Koka upp saften i en liten kastrull hastigt och sila den efter uppkoket. Koka på nytt upp rabarbersaften och mixa sedan ner (använd en stavmixer eller mixerglas) ca 100 g smör som du först skär upp i små bitar. Det är viktigt att saften är kokhet!
2. Skär av den vita delen på purjolöken och koka den i lättsaltat vatten med en rejäl klick smör i.
3. Vattnet skall endast sjuda. Använd ett lock på grytan.
4. Hetta upp en stekpanna och stek pilgrimsmusslorna hastigt på båda sidorna i en klick smör. Salta och peppra efter smak.
5. Värm försiktigt upp ramslöken i smöret som finns kvar efter pilgrimsmusslorna.
6. Till garneringen: Skär långa och riktigt tunna strimlor av den andra rabarberstjälken. Dessa kan formas till ringar eller ringlas kring pilgrimsmusslorna. Pynta gärna med lite dill eller späd kirskål.