Halstrade pilgrimsmusslor med rabarbersmörsås

Halstrade pilgrimsmusslor med rabarbersmörsås

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    pilgrimsmusslor
  • 2st
    rabarber
  • 100-150g
    smör
  • 1knippa(or)
    ramslök (ca 50g)
  • 1st
    purjolök
  • salt och peppar

Så lagar du

1. För att få ut saften ur rabarbern behövs en råsaftcentrifug. Kör den ena rabarbern genom råsaftcentrifugen utan att skala den. Koka upp saften i en liten kastrull hastigt och sila den efter uppkoket. Koka på nytt upp rabarbersaften och mixa sedan ner (använd en stavmixer eller mixerglas) ca 100 g smör som du först skär upp i små bitar. Det är viktigt att saften är kokhet!

2. Skär av den vita delen på purjolöken och koka den i lättsaltat vatten med en rejäl klick smör i.

3. Vattnet skall endast sjuda. Använd ett lock på grytan.

4. Hetta upp en stekpanna och stek pilgrimsmusslorna hastigt på båda sidorna i en klick smör. Salta och peppra efter smak.

5. Värm försiktigt upp ramslöken i smöret som finns kvar efter pilgrimsmusslorna.

6. Till garneringen: Skär långa och riktigt tunna strimlor av den andra rabarberstjälken. Dessa kan formas till ringar eller ringlas kring pilgrimsmusslorna. Pynta gärna med lite dill eller späd kirskål.

Dela det här receptet med dina vänner!