Hamburgerbröd (slidersbröd)
Tid:
Tid:
Bröd som passar perfekt till burgare, saftigt och riktigt fluffigt.
Ingredienser
20 portioner
- ½ paketjäst (25 g)
- 50 gsmör
- 2 ½ dlmjölk
- ½ dlsocker
- 1 stägg
- 1 tsksalt
- 150 gkokt potatis
- 10-12 dlvetemjöl
- 1 stägg och sesamfrön till penslingen
Så lagar du
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret på låg värme och häll i mjölken. Låt svalna.
2. Rör ut jästen i litet av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, socker, ägg och lite salt. Pressa eller mosa potatisen och blanda ner den i bunken. Rör om ordentligt.
3. Blanda ner lite mjöl i taget tills du har en smidig deg. Knåda degen för hand i minst 10 minuter eller i en degblandare.
4. Täck över med plastfolie eller en bakduk och låt jäsa i 1 ½ timme.
5. Dela degen i mindre bitar och rulla varje bit till en jämn boll. Lägg på en plåt, platta till lite med handen och låt bullarna jäsa i ytterligare 45 minuter.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Sätt in bullarna i ugnen och sänk värmen till 150 grader.
8. Grädda i 8–10 minuter eller tills brödet låter ihåligt när du knackar på undersidan.