Hamursuz från Turkiet
Publicerat:
2016-05-17Tillagningstid:
Ingredienser
- 25gjäst
- 2 ½dlvatten
- ca 7dlmjöl
- 1tsksocker
- 3dlmjölk
- 1tsksalt
- 2msktahini (sesampasta)
- 4mskolja
- 1dlsocker
- 1stägg (vispat för pensling)
- sesamfrön
- nigellafrön
Så lagar du
1. Blanda jäst och vatten tills jästen är upplöst.
2. Tillsätt mjöl och rör samman ordentligt.
3. Blanda socker, salt och mjölk tills sockret och saltet löser upp sig och tillsätt därefter blandningen till degen.
4. Kolla om degen är smidig och fast nog till att kunna kavlas ut, tillsätt mer vatten eller mjöl om det behövs.
5. Låt degen jäsa i 15 minuter.
6. Dela degen i fem delar och kavla ut alla bitar tunt tills de nästan liknar en pizzabotten.
7. Blanda tahini och olja och fördela blandningen över de fem degbitarna. Strö därefter på socker.
8. Rulla de fem degbitarna till korvar och lägg dem i en rund, ugnsfast form tills de tillsammans formar en spiral.
9. Pensla med ett vispat ägg. Dekorera eventuellt med sesamfrön eller nigellafrön.
10. Baka kakan i ugnen i ca 30 minuter på 200°.
Se hur Tobias bakar kakan i klippet ovan.