Hängmörad högrev med grönpepparsås och grönsaker

Hängmörad högrev.

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftig högrev möter säsongens primörer och serveras med grönpepparsås och krispig persilja.

Ingredienser

2portioner

  • 400g
    hängmörad högrev
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • 2msk
    grönpeppar i lag
  • 3dl
    vispgrädde
  • 1st
    tomat, delad
  • 150g
    sockerärtor
  • 50g
    persilja

Så lagar du

1. Bryn köttet i rikligt med smör på hög värme tills det får fin yta, salta och peppra. Låt köttet vila i ugnen på 85° till en innertemp på 60-63°.

2. Häll grönpeppar i stekskyn från köttet och tillsätt grädden, låt såsen koka ihop.

3. Stek tomat och sockerärter i smör, salta och peppra, lyft ur pannan

4. Finhacka persilja och stek den krispig i smör.

5. Servera köttet tillsammans med grönsaker, slå över såsen och garnera med den stekta persiljan.

Dela det här receptet med dina vänner!