Harira

Tillagningstid:

Harira

Publicerat:

Tillagningstid:

Harira är en nyttig och mättande soppa från Marocko. Det är en traditionell rätt som oftast serveras under ramadan (fastemånad). Den är stärkande och passar därför perfekt att bryta fastan med efter en lång dag. Bredvid har man gärna dadlar och ett glas mjölk.

Ingredienser

4 portioner

4 portioner harira

  • 1 st
    gul eller röd lök
  • 2 st
    selleristjälkar
  • 4 st
    tomater (kan ersättas med en burk krossad tomat)
  • 3 st
    vitlöksklyftor
  • 3 msk
    tomatpuré
  • 1 dl
    gröna linser
  • 1frp
    kokta kikärtor (á 400 g)
  • 1 dl
    risoni eller vermicelli
  • ca 2 dl
    hackad persilja eller koriander
  • Ca 1,2 liter
    vatten

Kryddor

  • 1 tsk
    ingefärapulver
  • 1 tsk
    kanel
  • 1 tsk
    chili- eller paprikapulver
  • 0,5 tsk
    korianderpulver
  • 0,5 tsk
    gurkmeja
  • 2 st
    lagerblad
  • 2 st
    grönsaksbuljongtärningar
  • salt och peppar

Stekning:

  • Neutral- eller olivolja

Smaksättning:

  • Citronsaft från färsk citron

Så lagar du