5:2 Härlig grönsallad med citrus- och vitlöksdressing

Rotfrukter och gula körsbärstomater på en grönsallad. Citronsaft pressas ur en citron över salladen.

Publicerat:

Tillagningstid:

I den här salladen kan man leka lite med färgerna efter säsong. Gula morötter, lila blomkål eller kanske gröna tomater? Rejält tilltagen sallad på bara 185 kcal.

Ingredienser

1portioner

Sallad

  • 45g
    blandade gröna blad eller salladsmix på påse (11 kcal)
  • 140g
    rödkål (43 kcal)
  • 75g
    blomkål (18 kcal)
  • 70g
    körsbärstomater (13 kcal)
  • 35g
    morot (13 kcal)
  • 10g
    salladslök eller vårlök (1 kcal)

Dressing

  • 2msk
    citronjuice (10 kcal)
  • 1klyfta(or)
    vitlök, stor (4 kcal)
  • 8g
    olivolja (72 kcal)
  • 1krm
    salt
  • 2tsk
    persilja, hackad och fryst

Så lagar du

1. Strimla rödkålen fint och dela blomkålen i små buketter. Dela körsbärstomaterna i halvor eller kvartar och hacka moroten i stavar alternativt skiva i mandolin om du ha en sån. Vårlöken hackar du tunt.

Dressingen

1. Pressa vitlöken i en liten skål och blanda ner alla övriga ingredienser till dressingen. Lägg upp salladen/gröna bladen på en tallrik, blanda på alla grönisar och avsluta genom att ringla över dressingen.

Tips

Är du man kan du tillsätta ca 100 extra kcal i form av 90 gram kalkon.

Dela det här receptet med dina vänner!