Härlig potatissallad med tysk korv

Härlig potatissallad med tysk korv.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 3msk
    rapsolja
  • 1msk
    flingsalt
  • 1msk
    hackad rosmarin
  • 250g
    körsbärstomater
  • 1nypa(or)
    strösocker
  • 1
    rödlök
  • 2dl
    crème fraiche
  • 2msk
    finhackad persilja
  • 150g
    fetaost
  • 65g
    babyspenat
  • 12st
    tyska ”prins”-korvar

Så lagar du

  1. Tvätta och dela potatisen, lägg ut i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja, salta och strö över rosmarin, blanda om.
  2. Lägg körsbärstomaterna vid ena sidan på plåten, strö över lite strösocker på dem.
  3. Rosta alltsammans mitt i ugnen ca 25 minuter, tills potatisen är mjuk och har fått fin färg. Ta ut tomaterna om det behövs.
  4. Tärna fetaosten och blanda med potatis, rostade tomater och spenat.
  5. Stek korv till de får en fin brun färg.
  6. Garnera potatisen med kryddgrönt och korv.

Dressing

  1. Finhacka rödlöken och rör ihop med crème fraiche och finhackad persilja.

Dela det här receptet med dina vänner!