Ratatouillepaj med squash och aubergine

Ratatouillepaj.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här vegetariska smulpajen kan serveras som egen rätt på buffébordet eller som tillbehör till en kött- eller fiskbit.

Ingredienser

6portioner

Smuldeg

  • 50g
    smör
  • 1dl
    vetemjöl
  • 1dl
    lagrad hårdost, riven
  • 1dl
    saltade cashewnötter, hackade

Fyllning

  • 1st
    gul lök, hackad
  • 2st
    vitlöksklyftor, hackade
  • ½st
    chili (spansk peppar), urkärnad och hackad
  • 1st
    aubergine
  • 1st
    squash
  • 1burk(ar)
    körsbärstomater, 400 g
  • 1-2tsk
    torkad timjan
  • 1dl
    urkärnade svarta oliver
  • 120g
    mozzarella (eller din favoritost)
  • salt, en nypa socker, svartpeppar och olivolja till stekning

Så lagar du

1. Gör fyllningen: hacka lök, vitlöksklyftor och chili. Hacka auberginen och squashen i bitar, cirka 2x2 centimeter. Ställ fyllningen åt sidan.

2. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop samtliga ingredienser till smuldegen, ställ åt sidan.

3. Fortsätt med fyllningen: Fräs lök, vitlök och chili i olja, tillsätt aubergine och squash, stek ett par minuter. Häll i tomater, skölj ur burken med lite vatten och häll det i grytan tillsammans med timjan. Koka ihop i ca 10 minuter. Lägg i oliver, smaka av med salt, peppar och socker.

4. Fördela fyllningen i botten av sex portionsformar, lägg i ost och strö degen ovanpå. Grädda mitt i ugnen tills de är gyllene – det tar ca 20 minuter.

Servera gärna örtfluff med färskost till.

Dela det här receptet med dina vänner!