Ratatouillepaj med squash och aubergine

Tid:

Ratatouillepaj.

Tid:

Den här vegetariska smulpajen kan serveras som egen rätt på buffébordet eller som tillbehör till en kött- eller fiskbit.

Ingredienser

6 portioner

Smuldeg

  • 50 g
    smör
  • 1 dl
    vetemjöl
  • 1 dl
    lagrad hårdost, riven
  • 1 dl
    saltade cashewnötter, hackade

Fyllning

  • 1 st
    gul lök, hackad
  • 2 st
    vitlöksklyftor, hackade
  • ½ st
    chili (spansk peppar), urkärnad och hackad
  • 1 st
    aubergine
  • 1 st
    squash
  • 1 burk(ar)
    körsbärstomater, 400 g
  • 1-2 tsk
    torkad timjan
  • 1 dl
    urkärnade svarta oliver
  • 120 g
    mozzarella (eller din favoritost)
  • salt, en nypa socker, svartpeppar och olivolja till stekning

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg