Hassel- och valnötskakor

Hassel- och valnötskakor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Goda möra och lättgjorda kakor som innehåller både valnötter och hasselnötter. Nötterna rostas först för att kakorna ska få extra god smak.

Ingredienser

50portioner

  • 50g
    hasselnötter (drygt 1 dl)
  • 50g
    valnötter (ca 1 dl)
  • 1 ½dl
    strösocker
  • 4dl
    vetemjöl, 240 g
  • 200g
    smör

Garnering

  • valnötter och hasselnötter
  • florsocker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rosta nötterna i en medelvarm torr stekpanna. Ta upp hasselnötterna och gnugga av skalen i en handduk.

3. Hacka nötterna ganska fint tillsammans med sockret i matberedare. Tillsätt vetemjöl och smöret i bitar. Kör snabbt ihop till en deg. Dela degen i bitar. Rulla till längder. Skär dem i bitar och rulla till kulor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck i en bit valnöt eller hasselnöt.

4. Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter tills de börjar få färg. Pudra med florsocker före servering.

Dela det här receptet med dina vänner!