Hasselbackspumpa

Tid:

Hasselbackspumpa.

Tid:

Klassisk hasselbackspotatis är inspirationen till denna rätt. Den knapriga ytan, det mjuka, smöriga inuti. En praktisk, vegetarisk allt i ett-rätt som funkar minst lika bra på det traditionella julbordet.

Ingredienser

4 portioner

  • 1
    butternut squash
  • 300 g
    grönkål i bitar, alt. annan kål, t ex flower
  • 2-3 msk
    äppelcidervinäger
  • 2 msk
    ströbröd
  • 2
    polkabetor, i tunna skivor (du kan även ta t ex rödbetsspagetti)
  • 500 g
    blandat frukt/grönt/baljväxter, t ex rödbetsspagetti, spenat, kokta belugalinser, äpple
  • 1 dl
    salladslök, hackad

Topping

  • 1 dl
    hasselnötter, rostade
  • 150 g
    fetaost (valfritt)
  • 1 dl
    granatäpplekärnor
  • olja, rosmarin, vitlök (valfritt), salt, peppar

Dressing

  • 3 dl
    majonnäs eller gräddfil
  • piccalilli efter egen smak, alt. färdig chutney eller hjortronsylt

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg