Havreflarn med vaniljgrädde och bär

Havreflarn med vaniljgrädde och bär

Ingredienser

8portioner

Havreflarnsbotten

  • 100g
    smör
  • 2dl
    havregryn
  • 1dl
    socker
  • 1msk
    sirap
  • 1dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver

Vaniljgrädde

  • 2dl
    grädde
  • 2
    äggulor
  • 2msk
    florsocker
  • 1msk
    vaniljsocker
  • 1liter
    blandade färska bär

Så lagar du

1. Värm ugnen till 200°. Smält smöret i en kastrull, tag bort kastrullen från plattan och och rör ned  havregryn, socker, sirap och vetemjöl blandat med bakpulver.

2. Lägg bakplåtspapper i en form med löstagbar botten och tryck ut degen i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Tag ut och låt flarnet svalna.

3. Vaniljgrädde: Vispa äggulor med florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa grädden i en annan bunke och blanda sedan ned i äggsmeten. Lägg flarnet på ett tårtfat, toppa med vaniljgrädden och färska bär.

Dryckestips

Nederburg Noble Late Harvest 2014, Sydafrika
Nr 2741, 85 kronor (37,5 cl)

Dela det här receptet med dina vänner!