Havsabborre med tahinisås och tomatsallad i rulle

Havsabborre med tahinisås och tomatsallad i rulle

Publicerat:

Fantastisk fiskwrap från Tareq Taylors matresa!

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    filéer havsabborre med skinn (skall vara fjällad)
  • 4msk
    tahini
  • 2st
    citroner
  • 1 st
    grön chili, hackad
  • ½dl
    hackad persilja
  • ½dl
    hackad mynta
  • ½dl
    hackad koriander (valfritt)
  • 4st
    tomater
  • 1-2st
    salladslökar
  • 2tsk
    sumac
  • 2msk
    olivolja
  • 1msk
    vinäger
  • efter smak
    salt
  • efter smak
    peppar
  • 4st
    stora, platta, mjuka bröd (pita)

Så lagar du

1. Gnid in skinnsidan på fisken med salt och lägg den på en tallrik att ”vila” ca fem minuter.

2. Häll lite olivolja på skinnet och gnid in oljan ordentligt. Hetta upp en stekpanna väl och lägg i fisken med skinnet nedåt. Stek fisken klar utan att vända på den.

3. Blanda samman tahini, citronsaft, chili, persilja och mynta till en sås. Smaka av med salt.

4. Skär tomat i tunna klyftor och strimla löken. Blanda samman med sumac, olivolja, vinäger, salt och peppar.

5. Lägg ett platt bröd på en skärbräda. Toppa med tahinisås, sallad och slutligen den stekta fisken. Rulla samman till en rulle. Servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!