Havskräfta med tarhanasås
Publicerat:
2016-02-26Ingredienser
Havskräfta
- 200ghavskräfta (60 g skalad)
- pickad kolrabbi
- isot, torkad peppar
- bottarga (torkad rom)
- tarhanasås
- kamelkorv
- Extra virgin olivolja
- sjögräs
- små örter eller groddar
Tarhanasås
- 120gTarhana "Antep Region"
- 28gTarhana "Devrek Region"
- 60gröd chilipasta (mild)
- 60gtomatpure
- 1,5literkycklingbuljong (stark)
- 15gsmör
Så lagar du
Observera att detta är ett recept med ungefärliga måttangevelser. Tarhanasåsen blir i detta recept 1,5 liter, vilket är mer än vad som behövs till rätten.
Havskräfta
1. Skala kräftan. Pensla med olivolja och strö lite salt över.
2. Stek snabbt på ena sidan.
3. Lägg upp på en tallrik och servera med varm tarhanasås.
Tarhanasås
1. Blöt dina tarhanas (Antep och Devrek) i kall kycklingbuljong i 30 minuter tills de mjukats upp.
2. Lägg över tarhanablandningen med vätska i mixern och lägg sedan i chilipastan.
3. Mixa på full effekt till det blir en slät konststens.
4. Överför blandningen i en kastrull, tillsätt smör och ställ på spisen.
5. låt sjuda i cirka 5 minuter (låg-medelvärme). Vispa medan det kokar.
6. Ta grytan från spisen och överför den kokande blandningen i mixern. Kör på full effekt i en minut.
7. Passera genom en finmaskig sil.
Dryckestips
Öl
Oppigårds Amarillo
Sverige, Nr 1442, 20:30 (33 cl)
Alkoholfri must
Jus de Pommes Artisanal Pétillant
Frankrike, Nr 1990, 39 kronor