Havskräftor med persiljesmör

Havskräftor med persiljesmör.

Publicerat:

Tillagningstid:

Snabblagad, smakrik och elegant förrätt. Kräftorna kan också tillagas på grillen.

Ingredienser

4portioner

  • 8
    kokta havskräftor
  • 150g
    smör
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    liten bunt persilja
  • rivet skal av ½ citron
  • salt

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Klyv kräftorna på längden och lägg halvorna med skalet nedåt på en plåt.

3. Rör smöret mjukt med den pressade vitlöken, finhackade persiljan och det rivna citronskalet. Smaka av med salt. Klicka smöret över kräfthalvorna.

4. Sätt in i ugnen på den översta falsen och gratinera ett par minuter tills smöret smält.

5. Ta ut och servera genast, ev. med lite bröd.

Dryckestips

Mousserande:
Vilarnau Brut Nature Organic, Spanien
Nr 7731, 82 kronor

Vitt vin:
Villa Garros Sauvignon Bordeaux 2016, Frankrike
Nr 4184, 99 kronor

Boschendal 1685 Chardonnay 2016, Sydafrika
Nr 6299, 99 kronor

Alkoholfritt:
Grönsöömust 2016, Sverige
Nr 1984, 51 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!