Havskräftor på två vis

Gratinerade havskräftor.

Ingredienser

4 - 6portioner

Havskräftor med vintersallad

  • 1-2 st
    havskräftor per person
  • ½st
    gul urkärnad paprika
  • ½st
    röd urkärnad paprika
  • ¼st
    radicciosalladshuvud
  • 2st
    fina bladselleristjälkar
  • 1st
    liten knippa bladpersilja
  • ½dl
    olivolja
  • skal och saft från 1 citron
  • salt och peppar

Gratinerade havskräftor

  • 1-2 st
    havskräftor per person
  • 100g
    rumsvarmt smör
  • 2tsk
    finhackad färsk salvia
  • 1st
    finhackad vitlöksklyfta
  • ½tsk
    salt
  • Skal och saft av 1 lime
  • Några matskedar ströbröd eller panko

Så lagar du

Havskräftor med vintersallad

1. Hacka paprika, sallad, selleri och persilja mycket smått. Blanda med olivolja och citron. Smaka av med salt och peppar.

2. Klyv havskräftorna på hälften och lägg dem med snittsidan på förrättstallrikar.

3. Ös salladen över kräftorna och garnera gärna med extra salladsblad och persilja.

Gratinerade havskräftor

1. Sätt ugnen på 275 grader.

2. Klyv havskräftorna på hälften och lägg dem med snittsidan uppåt på en plåt.

3. Rör ihop smör med salvia, vitlök, salt, limeskal och limesaft. Bred försiktigt kryddsmöret på havskräftorna, strö över lite ströbröd eller panko.

4. Gratinera kräftorna i övre delen av ugnen i 5 minuter. Serveras genast med ett gott vitt bröd till.

Dela det här receptet med dina vänner!