Havsruda med brytbönor och puré på rotselleri

Havsruda med brytbönor och puré på rotselleri.

Publicerat:

Tillagningstid:

Om du smörkokar fisken får du extra djup i smaken.

Ingredienser

  • filé av hasvruda, med skinn (eller annan fisk)
  • salt och peppar
  • smör
  • färsk dill
  • rotselleri
  • lök
  • korianderfrön
  • brytbönor

Så lagar du

1. Filéa fisken och skär loss köttet från skinnet. Putsa skinnet från kvarvarande köttrester och salta för att driva ut väskan. Lägg skinnet på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lägg ett extra bakplåtspapper ovanpå och tyng ner med något tugnt, tex en ugnsplåt till med en kastrull på.

2. Tillaga i ugn på 200 grader i 20-25 minuter.

3. Skala rotselleri och lök och skär i mindre bitar. Koka i vatten med korianderfrön. Häll av vattnet och mixa koket med lite smör och ev. lite salt.

4. Skär ut en fin bit fisk av filén och salta för att dria ut lite vätska. Smält en stor mängd smör och krydda med färsk dill. Koka fisken i smöret i 5-6 minuter.

5. Koka brytbönorna mjuka i vatten, men ändå så att de har lite tuggmotstånd.

6. Servera rotselleripuré med fisken, bönorna och det knapriga fiskskinnet.

Dela det här receptet med dina vänner!