Hel citrusbakad laxfilé

Hel citrusbakad laxfilé.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1kg
    laxfilé utan ben
  • 1
    blodapelsin eller röd grapefrukt
  • 1
    apelsin
  • 1
    citron
  • 1
    lime
  • 1
    röd chili, skivad
  • några kvistar rosmarin eller timjan
  • salt och svartpeppar
  • smör

Till garnering

  • vårlök och rädisor

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Gnid in laxen med örter, salt och peppar.
  2. Skiva citrusfrukterna och lägg dem ovanpå och runt om fisken. Klicka på smör.
  3. Baka mitt i ugnen till önskad innertemperatur, ca 45–50 grader, beroende på hur mycket kärna du vill ha. Det tar ca 45 minuter.
  4. Servera med örtfluff och en grönsallad.

Dela det här receptet med dina vänner!